Csanádi árpád : FRADI-FIÚK AUSZTRÁLIÁBAN

Egy csodálatos, érdekes új világ nyüt meg szemünk előtt. A sejtelmes Távol-Kelet (vagy Távol-Nyugat?) eddig nálunk eléggé csak leírásokra, lexikonokra támaszkodó részét, Ausztráliát látogatta meg a Ferencváros labdarúgó-csapata.A magyar sportolók Európa minden országában…
2 400 Ft
Max. rendelhető 1 db

Egy csodálatos, érdekes új világ nyüt meg szemünk előtt. A sejtelmes Távol-Kelet (vagy Távol-Nyugat?) eddig nálunk eléggé csak leírásokra, lexikonokra támaszkodó részét, Ausztráliát látogatta meg a Ferencváros labdarúgó-csapata.
A magyar sportolók Európa minden országában jártak, de nem volt a világnak olyan része Amerikától Ázsiáig és Afrikáig, ahol az utóbbi időben meg ne jelentek volna, hogy hírt adjanak egy kis nép tehetségéről.
Elsősorban talán távolsága miatt azonban egy világrész sokáig kimaradt az utazási tervekből. Ausztráliáról, annak kultúrájáról, de főként sportjáról csak az írásos anyagokból, a hírügynökségek szalagjairól merítettünk valamelyest. Ez az erőtől duzzadó, fiatal földrész sokáig csak mint valami távoli, ködbe vesző elképzelés élt az emberek tudatában, mint a nyugalom és a korláttan érvényesülési lehetőség paradicsoma.
Először 1955-ben kerültünk kézzelfogható közelségbe az elképzeléssel. Világhírű közép- és hosszútávfutóink keltek át az óceánon és tettek látogatást Ausztráliában. Alig egy év múlva olimpiai csapatunk töltött el közel egy hónapot az új földrészen, most pedig úttörőként az első magyar labdarúgó-csapat, a Ferencváros vállalkozott a minden idők legnagyobb távolságú labdarúgó-túrájára, arra, hogy bemutatót tartson a labdarúgás egy szűz területén a kulturált európai, közelebbről az évek során világhírűvé vált magyar labdarúgásból.
És hogy ez sikerült-e vagy sem, azt később az olvasó maga döntse el. Ez azonban csak egyik része a dolognak!
Nagyon sovány lenne a tarisznyánk, ha megelégednénk a puszta sporteredményekkel. Ezek is fontosak, hiszen az egyszerű ember sokszor ezeken méri le egy ország életét, sportjának színvonalát. Mi azonban ennél többet szerettünk volna elérni. Magatartásunkkal, megjelenésünkkél a magyar népet akartuk megismertetni, de ugyanígy mi magunk is egy eléggé ismeretlen világrész, ország életének, -epének, szokásainak a megfigyelését tűztük M célul, sportterveink -ellett.     '
Mi úgy érezzük, hogy gazdagon jöttünk haza. Ügy érezzük, hogy jál képviseltük hazánk színeit mind a gyepen, mind pedig azon kívül: az utcán, a fogadótermekben, a rádióban vagy a televízióban és mindenütt, ahol csak találkozhattunk az ausztrál emberekkel. Ügy érezzük, hogy mi is sokat tanúltunk. Szemléltető képet kaptunk az ausztrál történelemből, földrajzból és sok minden másból, amelynek megismerését mások számára is hozzáférhetővé szeretnénk tenni.
Ezt a célt szolgálja ez a kis munka, amely — ha olykor könnyedebb formában is —, de igyekszik közelebbről megismertetni — az eddig „lsmeretlent."
Jó szórakozást és tanulást kivan


A SZERZŐ

Kiadó: Sport Lap- és Könyvkiadó
Kiadási év: 1957
Terjedelem: 160 old, papíikötés
Állapot: jó állapotú, kopottas

Szállítás

SZEMÉLYES ÁTVÉTEL


A megrendelés beérkezése után küldünk egy visszaigazolást, melyet követően a csomag átvehető a Bibliomán Antikváriumban (2000 Szentendre, Fulco deák u. 1. nyitvatartás: Hétfő-Péntek 9-18 óráig, Szombat 9-14 óráig , tel: 26/318-402, 30/214-1584).

Szállítási díj: Ingyenes

HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS


Szentendrén ingyenesen házhoz szállítunk.

Szállítási díj: Ingyenes
Foxpost csomagautomata

SZÁLLÍTÁS CSOMAGAUTOMATÁBA ELŐREUTALÁS


A fizetendő vételár megérkezését követően Foxpost csomagautomatába szállítjuk a csomagot. Az automata kódják e-mail-ben küldjük.

Szállítási díj: 870 Ft

SZÁLLÍTÁS HÁZHOZ ELŐREUTALÁSSAL


A megrendelés beérkezést követően küldünk egy személyes visszaigazolást, mely tartalmazza a számlaszámot. A fizetendő vételár megérkezését követően Foxpost szállítja a csomagot.

Szállítási díj: 1 600 Ft
Foxpost csomagautomata

SZÁLLÍTÁS CSOMAGAUTOMATÁBA UTÁNVÉTTEL


A személyes visszaigazoló e-mail-t követően Foxpost csomagautomatába küldjük a csomagot. Az automata kódját e-mail-ben, vagy sms-ben küldjük. A vételárat az automatánál tudja bankkártyával fizetni.

Szállítási díj: 1 060 Ft

SZÁLLÍTÁS HÁZHOZ UTÁNVÉTTEL


A megrendelés beérkezését követően küldünk egy személyes visszaigazoló e-mail-t, és Foxpost szállítja a csomagot. A vételár fizetésére átvételkor van lehetőség.

Szállítási díj: 1 790 Ft

Vásárlói értékelések

Még nem értékelték a terméket! Értékelje Ön elsőként!

Hasonló termékek