GASZTRONÓMIA
-
NOVA SZAKÁCSKÖNYVEK: SZÁRNYASOK.
Levesek, előételek, kedvelt főételek, hideg finomságok házi- és vadszárnyasokból. Nagy képes szakácskönyv a szárnyasokból készíthető ételek kedvelői számára; hagyományos és reformreceptekkel a házi- és vadszárnyasok előkészítésétől,…
900 Ft -
Laurence Leuilly - Márton Gyöngyvér: FRANCIA FINOMSÁGOK DIÓHÉJBAN
Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban. Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk, amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja, méltóak a dicséretre. A szerzők a francia…
800 Ft -
Kurt Scmidli: AZ ITALKEVERÉS MŰVÉSZETE. A legfinomabb alkoholos és alkoholmentes italok
Üdvözöljük a bárban, a szórakoztató italkeverés centrumában, ahol minden kellék megtalálható a felszereléstől, a készülékektől, a poharaktól kezdve a legfontosabb italokig. Lássunk tehát hozzá! Fenséges receptek állnak rendelkezésre…
1 000 Ft -
Frank Júlia: SZÁRNYASPARÁDÉ. 460 ÉTEL HÁZI- ÉS VADSZÁRNYASBÓL
Hazánkban a baromfihúsok nagy része a legolcsóbb húsfajták közé tartozik. A szárnyashúsoknak jelentős a fehérjetartalma, energiatartalma viszont csekély, könnyen emészthetők, ezért nemcsak az egészséges emberek, hanem a diétások is fogyaszthatják.…
600 Ft -
Dr. OETKER SZAKÁCSKÖNYV / PUDINGOK, KRÉMEK ÉS EGYÉB DESSZERTEK
Szeretné családja étrendjét változatosabbá tenni vagy vendégeit ínyencfalatokkal meglepni? Dr. Oetker Szakácskönyvtár 8 kötetben kipróbált recepteket és ötleteket ad minden napszakra és alkalomra mintegy 1800 színes fotóval. Ebben a kötetben…
800 Ft -
HÁZI CZUKRÁSZAT ÉS BEFŐTTEK KÖNYVE / Sárosi Bella szerk.
„A háziasszonyok egyszerű, de minden tekintetben megbízható tanácsadója akar lenni e könyv, amely a járatlanokat biztosan bevezeti a házi cukrászat és befőzés előttük még ismeretlen tudományába. Nem csupán a már gyakorlott szakácsnőknek…
700 Ft -
104 HÍRES MAGYAR RECEPT, 104 SZÍNES FOTÓVAL
Bizonyára mindenki talál kedvére valót az előételek, a levesek, a sültek, a halak, az egytál ételek, a köretek, a tészták, az édességek között. Igaz ugyan, hogy vannak olyanok is, amelyek alapanyaga (fogas, pisztráng, libamáj) nem olcsó,…
900 Ft -
Simeoni Szekeres Magda: ITÁLIAI ÍZEK
Sajt és paradicsom, hatalmas tál gőzölgő spagetti, ami a villák hegyén óriási gombolyagokká válik, könnyű vörösbor szalmafonatos üvegekben... körülbelül ilyennek ismerjük az olasz konyhát. A kötet szerzője, aki hosszú ideje él már…
700 Ft -
Horváth Boldizsárné: HÚSZ ORSZÁG KONYHÁJA. Dél-amerikai, afrikai, ázsáiai ételek-italok
Húsz évig élt távol Európától a szerző, és húsz év alatt három világrész húsz országának több ezer étel-ital receptjét gyűjtötte össze - tanzániai háziasszonyoktól, brazíliai szakácsoktól, thaiföldi halászoktól, dél-amerikai,…
900 Ft -
Végh Antal: SZÁZ SZATMÁRI PARASZTÉTEL
Mit is főitek régen a majtisi asszonyok? Hogy is volt régen? A kiveszett, vagy kiveszőben levő szatmári étkezési szokásokról és a jellegzetes szatmári ételekről szól Végh Antal könyve. Az ételek elkészítésének pontos leírását a régi,…
600 FtMax. rendelhető 1 db -
A LEGJOBB DR OETKER SZAKÁCSKÖNYV
Szeretne megint valami igazán finomat főzni?Nézzen bele ebbe a pompás receptgyűjteménybe és bizonyára szívesen azonnal hozzákezdene az elkészítéshez, azzal a jóleső érzéssel, hogy az a legjobban sikerül. Mert Dr. Oetker több mint 400 receptje…
2 400 FtMax. rendelhető 1 db -
Huba Zsuzsa-Stadler Mari : SÜSSÜNK KENYERET
Nagyanyáink, dédanyáink korában nem volt ritka, hogy otthon sütött, friss kenyeret tettek az asztalra. Ma már ritkaság, hogy valaki a kenyérdagasztó teknő mögé álljon, a dagasztás, kelesztés, sütés műveletét vállalja. A friss kenyér…
1 400 FtMax. rendelhető 1 db -
Magyar Elek : AZ ÍNYESMESTER SZAKÁCSKÖNYVE
1932 óta majdnem minden igényesebb háztartás féltett kincse a magyar szakácskönyvek klasszikusa, az ínyesmester (Magyar Elek)jóízű magyarsággal megírt könyve. Népszerűségét bizonyítja, hogy a legnagyobb európai nyelveken is kiadták -…
2 400 FtMax. rendelhető 1 db -
Kövi Pál: ERDÉLYI LAKOMA
Foglalkozásom arra sarkalt, hogy több mint két évtizeden át tanulmányozzam és gyűjtsem az Erdélyre vonatkozó gasztronómiai adatokat, recepteket, és étkezési kultúrával kapcsolatos régi erdélyi könyveket, szokásokat, népi hagyományokat.…
2 900 FtMax. rendelhető 1 db -
Horváth Ferenc: KÜLÖNC BORVIDÉK
Különc borvidék. Lehet, kicsit „különc" cím, de aki végiglapozza a kötetet, talán egyetért vele, mert a Soproni borvidék valóban olyan sajátos, egyetlen más borvidékkel sem összehasonlítható jegyeket mutat fel, amelyek mindegyiktől megkülönböztetik.…
2 000 FtMax. rendelhető 1 db -
ALADDIN KONYHÁJA összeállította: Raj Tamás és Oláh Tamás
Mutasd meg, mit eszel, és én megmondom, ki vagy!" A "régi szólás hatványozottan érvényes tőlünk távol eső kultúrák esetében. Ha kíváncsiak vagyunk egy-egy nép életére, szokásaira, civilizációjára, nem lehet figyelmen kívül hagynunk…
700 FtMax. rendelhető 1 db -
Gál Zoltán : IKEBANA A KONYHÁBAN - Japán főzőiskola
Többfogásos ebédet főztem budapesti barátaimnak, természetesen a Japánból magammal hozott receptek alapján. Emlékezetemben még ott élt a megkóstolt ételek íze is. Ennek ellenére, amikor az ebéd végére értünk, egy Japánt sokszor megjárt…
700 FtMax. rendelhető 1 db -
Ruth Reichl: EGY ÁLRUHÁS ÉTTEREMKRITIKUS TITKOS ÉLETE / Stahl könyvtára sorozat
Ruth Reichl a modern gasztronómia egyik legjelentősebb, sokoldalú személyisége: egyetemi tanár, a népszerű amerikai Gourmet Magaziné főszerkesztője, több tévéműsor társproducere, a Modern Library 10 kötetes gasztronómiai sorozatának…
1 600 FtMax. rendelhető 1 db -
Czifray István szakács mester MAGYAR NEMZETI SZAKÁCSKÖNYVE (reprint)
Boldogúlt Czifray István, Szakács mester, több esztendők előtt, részint nagy Mesterének (a' fenséges Nádor Ispány Ur' udvari Szakácsának) alapos Oktatásait vévén vezérül, részint Magyar Aszszonyságoknak szakácsi próbatételeit 's fogásait…
2 900 FtMax. rendelhető 1 db