GASZTRONÓMIA
-
NOVA SZAKÁCSKÖNYVEK: SZÁRNYASOK.
Levesek, előételek, kedvelt főételek, hideg finomságok házi- és vadszárnyasokból. Nagy képes szakácskönyv a szárnyasokból készíthető ételek kedvelői számára; hagyományos és reformreceptekkel a házi- és vadszárnyasok előkészítésétől,…
990 Ft -
Laurence Leuilly - Márton Gyöngyvér: FRANCIA FINOMSÁGOK DIÓHÉJBAN
Könnyedség, szellemesség és elegancia... ezek a jelzők élnek a köztudatban a franciákkal kapcsolatban. Sütő-főző módszereik és étkezéskultúrájuk, amint azt ez a receptgyűjtemény is bizonyítja, méltóak a dicséretre. A szerzők a francia…
800 Ft -
Kurt Scmidli: AZ ITALKEVERÉS MŰVÉSZETE. A legfinomabb alkoholos és alkoholmentes italok
Üdvözöljük a bárban, a szórakoztató italkeverés centrumában, ahol minden kellék megtalálható a felszereléstől, a készülékektől, a poharaktól kezdve a legfontosabb italokig. Lássunk tehát hozzá! Fenséges receptek állnak rendelkezésre…
1 200 Ft -
Frank Júlia: SZÁRNYASPARÁDÉ. 460 ÉTEL HÁZI- ÉS VADSZÁRNYASBÓL
Hazánkban a baromfihúsok nagy része a legolcsóbb húsfajták közé tartozik. A szárnyashúsoknak jelentős a fehérjetartalma, energiatartalma viszont csekély, könnyen emészthetők, ezért nemcsak az egészséges emberek, hanem a diétások is fogyaszthatják.…
890 Ft -
HÁZI CZUKRÁSZAT ÉS BEFŐTTEK KÖNYVE / Sárosi Bella szerk. (reprint)
„A háziasszonyok egyszerű, de minden tekintetben megbízható tanácsadója akar lenni e könyv, amely a járatlanokat biztosan bevezeti a házi cukrászat és befőzés előttük még ismeretlen tudományába. Nem csupán a már gyakorlott szakácsnőknek…
800 Ft -
Dr. OETKER SZAKÁCSKÖNYV / PUDINGOK, KRÉMEK ÉS EGYÉB DESSZERTEK
Szeretné családja étrendjét változatosabbá tenni vagy vendégeit ínyencfalatokkal meglepni? Dr. Oetker Szakácskönyvtár 8 kötetben kipróbált recepteket és ötleteket ad minden napszakra és alkalomra mintegy 1800 színes fotóval. Ebben a kötetben…
900 Ft -
Simeoni Szekeres Magda: ITÁLIAI ÍZEK
Sajt és paradicsom, hatalmas tál gőzölgő spagetti, ami a villák hegyén óriási gombolyagokká válik, könnyű vörösbor szalmafonatos üvegekben... körülbelül ilyennek ismerjük az olasz konyhát. A kötet szerzője, aki hosszú ideje él már…
800 Ft -
Horváth Boldizsárné: HÚSZ ORSZÁG KONYHÁJA. Dél-amerikai, afrikai, ázsáiai ételek-italok
Húsz évig élt távol Európától a szerző, és húsz év alatt három világrész húsz országának több ezer étel-ital receptjét gyűjtötte össze - tanzániai háziasszonyoktól, brazíliai szakácsoktól, thaiföldi halászoktól, dél-amerikai,…
900 Ft -
Dr. Lévai Judit : TERÍTÉKEN A GOMBA
Egyedülálló témájú könyvet tart kezében az Olvasó. E könyv remekül ötvözi a gombák szakszerű ismertetését és felhasználási módjait. A sok színes fénykép segít abban, hogy a kirándulók felismerjék a látott és begyűjtött gombákat,…
1 200 FtMax. rendelhető 1 db -
A LEGJOBB DR OETKER SZAKÁCSKÖNYV
Szeretne megint valami igazán finomat főzni?Nézzen bele ebbe a pompás receptgyűjteménybe és bizonyára szívesen azonnal hozzákezdene az elkészítéshez, azzal a jóleső érzéssel, hogy az a legjobban sikerül. Mert Dr. Oetker több mint 400 receptje…
2 400 FtMax. rendelhető 1 db -
Czifray István szakács mester MAGYAR NEMZETI SZAKÁCSKÖNYVE (reprint)
Boldogúlt Czifray István, Szakács mester, több esztendők előtt, részint nagy Mesterének (a' fenséges Nádor Ispány Ur' udvari Szakácsának) alapos Oktatásait vévén vezérül, részint Magyar Aszszonyságoknak szakácsi próbatételeit 's fogásait…
1 900 FtMax. rendelhető 1 db -
Ruth Reichl: EGY ÁLRUHÁS ÉTTEREMKRITIKUS TITKOS ÉLETE / Stahl könyvtára sorozat
Ruth Reichl a modern gasztronómia egyik legjelentősebb, sokoldalú személyisége: egyetemi tanár, a népszerű amerikai Gourmet Magaziné főszerkesztője, több tévéműsor társproducere, a Modern Library 10 kötetes gasztronómiai sorozatának…
1 600 FtMax. rendelhető 1 db -
Horváth Ferenc: KÜLÖNC BORVIDÉK
Különc borvidék. Lehet, kicsit „különc" cím, de aki végiglapozza a kötetet, talán egyetért vele, mert a Soproni borvidék valóban olyan sajátos, egyetlen más borvidékkel sem összehasonlítható jegyeket mutat fel, amelyek mindegyiktől megkülönböztetik.…
2 000 FtMax. rendelhető 1 db -
Antal B. Gábor-Hajjós Katalin : AZ ITALOK VILÁGA, A VILÁG ITALAI
Nemcsak az ízlések, a koktélok iskülönbözőek. Könyvünk is ezt példázza:az ismert keverési módok mellett sok új,meglepő ötletet ad a házigazdának,aki kedves vendégeit valamilyenkülönlegességgel akarja meglepni.
600 FtMax. rendelhető 1 db -
ALADDIN KONYHÁJA összeállította: Raj Tamás és Oláh Tamás
Mutasd meg, mit eszel, és én megmondom, ki vagy!" A "régi szólás hatványozottan érvényes tőlünk távol eső kultúrák esetében. Ha kíváncsiak vagyunk egy-egy nép életére, szokásaira, civilizációjára, nem lehet figyelmen kívül hagynunk…
800 FtMax. rendelhető 1 db -
-
-
VAD - HAL Túrós Emil és Venesz József szakácskönyve
A vad- és halételek készítésének hazánkban a régmúlt időkbe visszanyúló hagyományai vannak. Fejedelmi lakomák leírásaiból ismerjük, milyen különlegességeket készítettek elődeink, elsősorban vadhúsokból. Az évszázadok során az…
2 400 FtMax. rendelhető 1 db -
Lévai Vera : KELET-EURÓPAI SZAKÁCSKÖNYV
Az evés és az ivás ősidők óta az emberiség örömei közé tartozik. Az étkezésnek, különösen a társas étkezésnek, már évszázadokkal ezelőtt is. megvoltak a társadalmi funkciói. Lakodalom, temetés, üzletkötés, különösen a parasztoknál,…
800 FtMax. rendelhető 1 db -
A CSOKOLÁDÉ a boldogság forrása
Csokoládé: gyermekek vágyának tárgya, költők ihletének forrása, szerelmet gerjesztő eledel, aztékok isteni nedűje... A kakaóültetvényekről indulva hoszszú utat követően, sok-sok csokiműhelyt érintve jutunk el a bécsi és a budai cukrászdákba,…
1 800 FtMax. rendelhető 1 db